Valloittava matka ympäri maailmaa Tampereella

Vapaakirkon kesäjuhlien yhteydessä Tampereella 2.7. järjestetty Valloittava matka ympäri maailmaa -tapahtuma keräsi yli 80 osallistujaa. Helteinen sää loi tilaan tunnelmaan sopivan ilmaston, kun videoiden ja kuvien välityksellä siirrtyttiin Kaikki lapset kouluun -kummilapsitoiminnan kohdemaasta toiseen.

Ensin päästiin lentomatkalle Etelä-Amerikkaan, päätyen siellä Ecuadorin viidakkokylään kichwa-kansan lasten laulujen myötä. Sieltä matkattiin Peruun, ketshuoiden pariin korkealle vuoristokylään ja Huarazin kaupungin laitamille. Lentäen jatkettiin Afrikkaan, Tansaniaan, maasai-lapsia tapaamaan. Sitten siirryttiin Aasian puolelle Intiaan, jossa päästiin haastattelemaan kummiyhteyshenkilö Noel Giriä.

Matka jakui Kaukoidän vuoristoon seuraamaan koululaisten ja opiskelijoiden elämää kotona, koulussa ja vapaa-ajan kerhoissa. Seuraava lento siirsi ryhmän Nepaliin lhomi-lasten ja -nuorten keskelle koululaisasuntolaan. Viimeisenä etappina oli Lähi-itä ja siellä Jerusalemin vanhassakaupungissa elävä domariyhteisö, jossa erään kummilapsen kummit kertoivat kummilapsensa tapaamisesta.

Matkan anti oli varsin runsas ja monipuolinen ja antoi hyvän läpileikkauksen Vapaakirkon kummilapsitoiminnasta. Lennolle osallistuneet nauttivat matkan aikana lentoemäntien jakamia naposteltavia ja virvokkeita. Kaikissa kohteissa oli mahdollisuus saada yksityiskohtaisempaa tietoa paikallisesta toiminnasta.