Virtuaalisessa kummitapaamisessa oli mukavasti osallistujia

Koska Vapaakirkon kesäjuhlien yhteydessä tavanomaisesti pidettyä kummitapaamista ei nyt voitu järjestää, KLK:n virtuaalinen kummitapaaminen pidettiin 11.6.2020 Zoom-sovelluksen kautta. Tapaamiseen osallistui 33 henkilöä Suomesta ja lisäksi yhteyshenkilöt Ecuadorista ja Nepalista. Virtuaalinen kummitapaaminen oli ensimmäinen laatuaan ja pienistä teknisistä haasteista huolimatta onnistui hyvin.

Tapaamisessa kuultiin lyhyt tiedonanto juuri päättyneestä KLK:n vuosikokouksesta, saatiin katsaus viimeisen vuoden kummiohjelmien ja -hankkeiden tapahtumista sekä kuultiin tuoreita terveisiä viidestä kummikohteesta. Nepalista mukana olivat koululaisasuntoloiden johtajat Guru Lhomi Katmandusta sekä Shankar ja Bishnu Pantha Pokharasta. Myös asuntoloissa asuvat lapset huiskuttivat ja huikkasivat ryhmänä terveisensä kummeilleen. Ecuadorin tilanteesta kertoi Hanna Eriksson Rukullaktasta. Suomesta käsin Perun kummiohjelman ajankohtaiset kuulumiset Huarazista välitti Päivi Koivu ja Tansanian Arushasta Suvi Timonen.

Kaikissa kummikohteiden puheenvuoroissa tuli esiin Covid-19:n vaikutukset kummilasten elämään ja yhteistyökumppaneidemme toimintaan. Pandemian rajoittaessa kovastikin normaalitoimintaa kumppanit pyrkivät tukemaan sallittujen toimien puitteissa erityisesti kaikista heikoimmassa olevia kummilapsia ja heidän perheitään antamalla hygieniaohjeistusta ja jakamalla ruokaa ilman työtä ja vähäisiäkin tuloja jääneille perheille.

Kun päänavaus virtuaaliselle kummitapaamiselle on nyt tehty, uusia tapaamisia tullaan järjestämään jatkossakin, vaikka tapaamiset myös kesäjuhlien yhteydessä aiotaan pitää taas tulevina vuosina.